Zorgaanbod

Zorgsterk thuis

Buiten wijkverpleging en verzorging  biedt Zorgsterk Thuis ook hulp in het huishouden en ondersteuning thuis aan voor klanten met een WLZ indicatie (meer informatie vindt u op de website van het CIZ). 

We zijn voornamelijk werkzaam binnen Venlo en Blerick postcode gebieden:

  • 5912 t/m 5916;
  • 5921 t/m 5925.

 


Persoonlijke verzorging

Bij persoonlijke verzorging ondersteunen wij u bij de algemene dagelijkse verzorging. Denk hierbij aan het wassen of douchen, aan- en uitkleden, toiletgang en medicijn gebruik. Hierbij houden we rekening met uw zelfredzaamheid en proberen we er samen voor te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Het bieden van persoonlijke verzorging kan worden ingezet als u zelf en uw naaste niet meer in staat zijn te ondersteunen met de persoonlijke verzorging.

Verpleging

Verpleging is er vooral op gericht om de gezondheid te herstellen of verergering te voorkomen. Denk hierbij aan het verzorgen van wonden, katheterzorg, zorg voor sondevoeding, stoma's en injecteren van medicijnen. Bij verpleging hoort ook het aanleren of zelfstandig eigen maken van dit soort handelingen, Voorlichting en advies geven en preventieve zorg bieden.

Verpleging komt vaak in combinatie voor met intensieve persoonlijke verzorging. Het komt natuurlijk ook voor dat er na een operatie of revalidatie tijdelijk wat meer hulp nodig is op het gebied van verpleging (of verzorging!). 

Wilt u meer informatie over de beschikbaarheid in de routes of over zorg in het algemeen? Neem gerust contact met ons op! Dit kan telefonisch maar ook via de mail!

Ondersteuning Thuis

Wie bieden voor nieuwe en bestaande klanten met een WLZ indicatie ook ondersteuning thuis aan! Onze ondersteuners richten zich voornamelijk op een stukje welzijn en helpen u met de dagdagelijkse structuur, hulp bij maaltijden, afspraken, ontlasten van mantelzorg en vergezellen ze u mogelijk ook bij uitstapjes in de Regio. De ondersteuners werken nauw samen met de wijkzorg en zijn ook geschoold om lichte zorg en huishoudelijke taken uit te voeren. Samen met de verpleegkundige en verzorgende van de wijkzorg maken de ondersteuners het wijkteam compleet!

Een afwisselend aanbod is ontzettend belangrijk voor klant en medewerker. Zodoende zijn we genoodzaakt de huishoudelijke zorg alleen maar in combinatie met ondersteuning thuis, persoonlijke verzorging en/of verpleging aan te bieden. 

Aanvragen voor enkel ondersteuning/hulp in het huishouden kunnen we helaas niet in behandeling nemen. 

Professionele alarmering

Wij bieden voor bestaande klanten ook Professionele alarmering aan. Dit gaat altijd in overleg met de wijkverpleegkundige en wordt in samenwerking met Focus Cura geregeld. De downloadbare versie van de algemene voorwaarden en opvolgvoorwaarden vindt u hier beneden.


Voor meer informatie over onze mogelijkheden thuis kunt u met ons contact opnemen!