Zorgaanbod

Zorgsterk thuis

Buiten wijkverpleging en verzorging  biedt Zorgsterk Thuis ook hulp in het huishouden en ondersteuning thuis aan voor klanten met een WLZ indicatie (meer informatie vindt u op de website van het CIZ). 

We zijn voornamelijk werkzaam binnen Venlo en Blerick postcode gebieden:

  • 5912 t/m 5916;
  • 5921 t/m 5925.


Persoonlijke verzorging

Bij persoonlijke verzorging ondersteunen wij u bij de algemene dagelijkse verzorging. Denk hierbij aan het wassen of douchen, aan- en uitkleden, toiletgang en medicijn gebruik. Hierbij houden we rekening met uw zelfredzaamheid en proberen we er samen voor te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Het bieden van persoonlijke verzorging kan worden ingezet als u zelf en uw naaste niet meer in staat zijn te ondersteunen met de persoonlijke verzorging.

Verpleging

Verpleging is er vooral op gericht om de gezondheid te herstellen of verergering te voorkomen. Denk hierbij aan het verzorgen van wonden, katheterzorg, zorg voor sondevoeding, stoma's en injecteren van medicijnen. Bij verpleging hoort ook het aanleren of zelfstandig eigen maken van dit soort handelingen, Voorlichting en advies geven en preventieve zorg bieden.

Verpleging komt vaak in combinatie voor met intensieve persoonlijke verzorging. Het komt natuurlijk ook voor dat er na een operatie of revalidatie tijdelijk wat meer hulp nodig is op het gebied van verpleging (of verzorging!). 

Wilt u meer informatie over de beschikbaarheid in de routes of over zorg in het algemeen? Neem gerust contact met ons op! Dit kan telefonisch maar ook via de mail!

Huishoudelijke zorg en ondersteuning thuis

Per 1-2-2022 bieden wij ook hulp bij het huishouden en ondersteuning thuis aan! Dit geld voor nieuwe en bestaande klanten met een WLZ indicatie. Als u bijvoorbeeld door dementie of andere lichamelijke beperkingen net dat beetje extra hulp nodig heeft, komt onze ondersteuner thuis u bijvoorbeeld graag helpen met het huishouden of het ontlasten van uw mantelzorger! De ondersteuning thuis is een maatwerk oplossing er wordt daarom samen met u en uw naasten gekeken naar de behoefte van dat moment.

Om de zorg zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen kiezen we ervoor om de huishoudelijke zorg en ondersteuning zoveel mogelijk te combineren met persoonlijke verzorging en/of verpleging. Daarom kunnen we aanvragen voor alleen ondersteuning en/of hulp in het huishouden maar beperkt aannemen.

Professionele alarmering

Wij bieden voor bestaande klanten ook Professionele alarmering aan. Dit gaat altijd in overleg met de wijkverpleegkundige en wordt in samenwerking met Focus Cura geregeld. De downloadbare versie van de algemene voorwaarden en opvolgvoorwaarden vindt u hier beneden.


Voor meer informatie over onze mogelijkheden thuis kunt u met ons contact opnemen!